Faktureringsprocessen i TimeLog Project - nem søg faktura mulighed

Bespaar tijd op het facturatieproces

De boekhouder kan direct zien welke facturen klaar liggen voor de boekhouding en dat bespaart enorm veel tijd aan interne communicatie.

Facturatie kan een tijdrovend proces zijn. Er zijn daarnaast ook veel contactpersonen betrokken voor het afhandelen ervan. We hebben het proces daarom verbeterd, zodat je zo min mogelijk tijd kwijt bent. Bovendien ben je niet meer gebonden aan facturatieperiodes.

Twee nieuwe interfaces in TimeLog Project

We hebben Zoek facturen opgedeeld in twee nieuwe interfaces: Concept en Factuurarchief. Dit maakt het facturatieproces veel makkelijker, omdat Concepten de facturen bevat waar je op dat moment mee bezig bent. In Factuurarchief worden alle verwerkte (oude) facturen opgeslagen. 

Concepten

Deze nieuwe interface ondersteunt het facturatieproces en vereenvoudigt de interne communicatiestroom in uw bedrijf.

Wanneer een projectleider een factuurconcept maakt, kan hij/zij nu aangeven dat de betreffende factuur Klaar voor facturatie is. 

De boekhouder kan de factuurconcepten vervolgens opzoeken en controleren dat alles in orde is, wetende dat de projectleider al heeft bevestigd dat er geen veranderingen zullen komen op de factuur. Hiermee kunnen de simpele facturen direct worden verstuurd.

Vergeet niet dat voor elke gebruiker kan worden worden ingesteld of deze de mogelijkheid heeft om facturen boekhoudkundig te verwerken. Daardoor kun je fouten voorkomen.

Het proces kan er dus als volgt uit zien:

        Projectleider maakt een factuurconcept

  1.        Projectleider meldt deze klaar voor boekhouding
  2.        Boekhouder controleert of er fouten zijn gemaakt
  3.        De boekhouder verwerkt de factuur boekhoudkundig
  4.        Boekhouder zet de factuur eventueel over naar een financieel systeem
  5.        Boekhouder meldt de factuur als afgehandeld wanneer er betaald is en/of boekhoudkundig verwerkt

Factuurarchief 

Een nieuw element is dat je facturen voortaan kunt zoeken op basis van een specifiek factuurinterval, facturen van een specifiek klantcontract of een algemeen contractsoort. Hierdoor zijn uw zoekmogelijkheden nog specifieker geworden.

Onder weergavemogelijkheden kunt u kiezen hoeveel data u in het overzicht wit hebben. Uit het factuurarchief kunt u tevens kiezen of u concepten wilt zien zodat u nog steeds een compleet overzicht hebt van alle klantfacturen (zowel concept als verwerkt).

Eenvoudig en snel zoeken

 Wanneer u de zoekcriteria heeft gekozen (filteren), kunt u ervoor kiezen de zoekopdracht op te slaan door rechtsonderaan op de pijl naast Tonen (zie bovenstaand plaatje) te klikken. Hier kunt u de betreffende zoekopdracht opslaan en benoemen. De volgende keer dat op u op dezelfde pijl klikt, kunt u ook kiezen uit uw opgeslagen zoekopdrachten.

 Wilt u telkens wanneer u één van de twee interfaces bezoekt een specifiek zoekopdracht uitvoeren, dan kunt u onder persoonlijke instellingen in beide gevallen kiezen welke filters als standaard gebruikt dienen te worden en of de data direct getoond moet worden als u de pagina bezoekt.  

Minder invullen – meer data

Een andere verbetering is dat de zoekgedeelte na de zoekopdracht automatisch terugklapt zodat er meer plaats is om de data te zien dat u het meest interesseert. U kunt de filter uiteraard weer openen als u opnieuw wilt zoeken.

Hebt u een lange lijst met facturen/concepten dan ziet u aan de linkerkant een filter-icoon. Als u daar op drukt, dan komt u automatisch weer bovenaan en opent de filter zich voor een nieuwe zoekopdracht.

Wilt u graag meer lezen over het gebruik van deze nieuwe interfaces, dan kunt u onze hulpteksten lezen, waar op de pagina’s zelf overigens ook naartoe wordt gelinkt.  

Lees meer over Concepten 

Lees meer over Factuurarchief 

 

 

Hjælpe tekst