TimeLog Project vereenvoudigt de navigatie met kleuren

Waarom al die kleuren?

Het nieuwe ontwerp van Timelog Project bevat een nieuw kleurenschema en dat is bewust gedaan. 

Tijdregistratiesystemen zijn traditioneel kleurloos en werden gekarakteriseerd door een mannelijke manier van beta-denken. TimeLog Project heeft nu een meer esthetische invalshoek genomen en een meer vrouwelijke look, die gebruikers zal inspireren om het systeem uitgebreider te gebruiken. "Onze wens is dat TimeLog Project een kleurijk alternatief is ten opzichte van de andere urenregistraties systemen in de markt, zegt Managing Director Søren Lund.

De kleuren zijn bedoeld om de gebruiker te helpen door het systeem te navigeren, en om de specifieke pagina’s te identificeren. We hebben een keurschaal gekozen, die zeer vergelijkbaar is met een regenboog wanneer de gebruiker zich door het menu beweegt. Achter onze kleurenkeuze liggen veel verschillende ideeën; Blauw op het rapport module geeft aan dat je hier de koude feiten vindt. De groene kleur bij de klanten module geeft hoop aan, en de diep paarse kleur geeft aan dat dit het centrale punt van het bedrijf is. Verder is er een hiërarchische indeling, zodat ontwerpen die heel belangrijk zijn op een pagina, een sterkere kleur hebben in vergelijking met de rest van de pagina´s.

Tegelijkertijd wordt het designontwerp gekenmerkt door het ontbreken van gekleurde lijnen in het systeem. Hierbij is zowel het rooster, projekttotalen en  de resource planner makkelijker te lezen en overzichtelijker. "We hebben het hele TimeLog Project ingekleurd, en om alles wat duidelijker te maken, hebben we een grijze achtergrond gekozen om ons designontwerp te ondersteunen," zegt Søren Lund.

Met de nieuwe kleuren zijn ook nieuwe panelen toegevoegd, die de gebruiker in het gehele systeem volgen. Het roze paneel, dat aan de linkerzijkant van het scherm verschijnt, bevat favorieten en processen, en is algemeen voor het hele systeem. Het paneel aan de rechterkant bevat persoonlijke links en aan de gebruiker aangepaste hulp, gerelateerd aan de specifieke pagina waar de gebruiker zich bevindt. Geeft de gebruiker bijvoorbeeld een zoekopdracht in de rapportmodule, dan verschijnen de pictogrammen in dezelfde blauwe kleur.

undefined 

Eén van de uitdagingen bij de implementatie van het nieuw kleurenschema is TimeLog Project aan te kunnen passen, en de systeem geschikt te maken, voor gebruikers met een visuele handicap. In de toekomst zullen de kleuren samen met een pictogram getoond worden, zodat de kleurenblinde gebruiker weet dat er iets is veranderd.

Tegelijkertijd zijn we ons bewust dat er culturele verschillen zijn, die een rol spelen met betrekking tot de tevredenheid van kleurenschema.

We zien bijvoorbeeld dat de Scandinavische landen erg tevreden zijn, terwijl de duitstalige landen niet zo tevreden zijn met het schema. Daarom is het ook mogelijk slechts één kleur te kiezen, die op alle pagina's van het product gebruikt wordt, en hier is het alleen het hoofdmenu dat van kleur verandert. Op deze manier voldoen wij aan veel verschillende behoeften over culturen en landsgrenzen heen.

undefined

undefined

Naast de veranderingen van de kleuren van het product, gebruiken we het kleurenschema van TimeLog om het merk en uitstraling te versterken. De facturen, websites en marketingmateriaal volgen nu hetzelfde schema, dat zorgt voor makkelijke herkenning van TimeLog door klanten en partners.

undefined

Het werk aan het kleurenschema is nog niet voorbij. Het is een dynamisch proces. Kleine aanpassingen onder andere op contract, zorgen voor grotere klanttevredenheid en hoger gebruikersgemak in het TimeLog Project. 

Heeft u suggesties voor verbetering, aarzel dan niet om een e-mail naar onze Customer Service te sturen.

Maiken Blok

Maiken Blok
Maiken Blok
Customer support and Language localisation
Onze wens is dat TimeLogProject een kleurijk alternatief is ten opzichte van de andere urenregistraties systemen in de markt
Søren Lund
CEO